HB logo

59º 15,4´ N    17º 52,4´ E

Seglarskola i Huddinge båtklubb 2021

Seglarskola i Huddinge båtklubb

Huddinge Båtklubb kör givetvis vidare med sin seglarskola. Vi kommer lära oss hantera Optimistjolle, Laser, E-jolle och kanske tvåmansjolle. Vi erbjuder en bredd av båtar för att vi ska ha möjlighet att anpassa båtarna efter kunskapsnivå och intresse.

Anmälan till 2021 års seglarskola är nu öppen. Vi riktar oss främst till barn från 9 år och uppåt, och som vill lära sig att segla. Krav för att få delta är att barnen kan simma minst 200 meter och inte är rädda för vatten. Seglarskolan börjar måndagen den 17 maj kl 17:30 i klubbhuset.

Vad lär vi oss?

Vi startar från grunden och lär oss hantera båtarna på både land och vatten på ett lekfullt sätt. Vi lär oss de olika segelsätten, att slå och gippa, att lägga till vid bryggan, att rigga båten och slå nyttiga knopar (och några onyttiga). Kursen kommer att fokusera på säkerhet, t.ex. hur man ska göra om man råkar kantra, men en stor vikt kommer självklart ligga vid att ha roligt och känna en gemenskap.

För våra återvändare kommer vi gå vidare och utveckla kunskaperna med inriktning mot väjningsregler, snabbhet, segeltrim och även tävlingsregler. Finns intresse och ambition finns möjlighet att anordna tävlingsdeltagande inom klubben på enkel nivå.

Anmälan

Anmälan och frågor göres via epost till . Anmälan skall innehålla: Fullständigt namn, adress, födelsedatum, telefonnummer och epost-adress till föräldrarna. Meddela även om du kommer att ha egen båt. Sista anmälningsdag är söndagen den 2 maj.

Redan nu har det kommit in många anmälningar och för att vara rättvis har en anmälningskö startats.

Anmälningsavgift

Seglarskolan kostar 300 kronor per barn och gäller för hela säsongen 2021 inklusive en försäkring för barnet. Av dessa 300 kronor utgör 100 kr medlemsavgift junior för 2021 i Huddinge Båtklubb. (En förutsättning för att klubbens försäkring ska gälla). Resterande 200kr är anmälningsavgiften för seglarskolan.

Anmälningsavgiften betalas in till klubbens bankgiro nummer 5180-6362 i samband med anmälan. Var god ange deltagarens namn på inbetalningen. Vid frågor kring detta, var god kontakta .

Schema:

Vi kommer att träffas vid flera tillfällen under våren med start den 17 maj kl 17:30. Därefter träffas vi varje måndag fram till och med den 14 juni. Första tillfället kommer bestå av att deltagarna hälsas välkomna, genomgång av sjövett och säkerhet på sjön, och lite knep och knop. Ca en timmes teori och en timmes båtvård. Ingen segling vid första tillfället.

Efterföljande träffar kommer anpassas utifrån gruppens storlek och kunskapsnivå, men alla kommer inkluderas och det finns inga krav på förkunskaper inom segling. Närmare upplägg av måndagskvällarna kommer vi ta på första träffen där vi vet hur många deltagare vi har.

Höstens schema tar avstamp den 16 augusti med en första träff och lite allmän repetition. Vi träffas därefter varje måndag så länge vädret och ljusförhållanden tillåter och avslutar den 26 september då vi kommer förbereda båtarna för vintern och se över utrustningen så vi är redo för nya tag våren 2022.

Föräldrar är extra välkomna att vara med på bryggan eller i följebåten - det behövs alltid några händer extra.

Klädpolicy

Även när solen skiner är det oftast rätt så kallt ute på vattnet. Därför är det extra viktigt att ha rätt kläder på sig. Både för att kunna röra sig lättare men även för att ha mer uthållighet och inte frysa. Sedan finns ju risken för att lite överraskande komma i kontakt med vattnet genom sprayvatten, skvalp eller kapsejsning.

Väl mötta på sjön!!!

Jens Possekel och Pontus Bergfeldt