HB logo

59º 15,4´ N    17º 52,4´ E

Seglarskola i Huddinge båtklubb 2019

Seglarskola i Huddinge båtklubb

Klubben fortsätter med sin satsning på seglarskolan med båtar som Optimistjolle, Laser, E-jolle och kanske tvåmansjolle. Vi vill kunna anpassa båtarna efter barnen och kunskapsnivå..

Nu är det dags att anmäla sig till 2019 års seglarskola. Vi söker barn mellan 9 år och uppåt som vill lära sig att segla och som kan simma minst 200 meter. Seglarskolan börjar måndagen den 20 maj kl 17:30 i klubbhuset. Tag med egen flytväst och ombyte till varje segling. Vi har som policy: Ingen flytväst - ingen segling. Det håller vi stenhårt på!

Vad lär vi oss?

Vi startar från grunden och lär oss hantera båtarna på både land och vatten på ett lekfullt sätt. Vi lär oss de olika segelsätten, att slå och gippa, att lägga till vid bryggan, att rigga båten och slå nyttiga knopar (och några onyttiga). Kursen kommer att fokusera på säkerhet, t.ex. hur man ska göra om man råkar kantra m.m.

Dessutom fortsätter vi utveckla kunskapen med inriktning mot väjningsregler, snabbhet, segeltrim och även tävlingsreglarna.

Anmälan

Anmälan och frågor göres via epost till eller till . Anmälan skall innehålla: Fullständigt namn, adress, personnummer, telefonnummer och epost-adress. Meddela även om du kommer att ha egen båt. Sista anmälningsdag är söndagen den 19 maj.

Anmälningsavgift

Seglarskolan kostar 300 kronor per barn och gäller för hela säsongen 2019 inklusive en försäkring för barnet. Av dessa 300 kronor utgör 100 kr medlemsavgift junior för 2019 i Huddinge Båtklubb. (En förutsättning för att klubbens försäkring ska gälla). Resterande 200kr är anmälningsavgiften för seglarskolan.

Om man vill delta i seglarlägret kostar det 300 kr extra.

Anmälningsavgiften betalas in till klubbens bankgiro nummer 5180-6362 i samband med anmälan. Var god ange deltagarens namn på inbetalningen. Vid frågor kring detta, var god kontakta .

VÅRENS SCHEMA:

1. 20/5 17:30: Deltagarna hälsas välkomna, genomgång av sjövett och säkerhet på sjön, och lite knep och knop. Ca en timme teori och en timme båtvård. Ingen segling...
  2. 27/5 18:00: Montering av båtar och ut och segla i ca 2 timmar.
  3. 3/6 18:00: Montering av båtar och öva manövrering, kryss och läns. Segling i ca 2 timmar.
  4. 10/6 18:00: Montering av båtar och ut och segla i ca 2 timmar.
  5. 17/6 18:00: Hålls öppet tills vidare. Bestäms senare.

HÖSTENS SCHEMA:

1. 9/8 - 11/8 Seglarläger, segling, övernattning, regatta, skoj och lek.
  2. 19/8 18:00: Kontroll av om barnen kommer ihåg vad de lärt sig, repetition och sedan ut och segla i ca 2 timmar.
  3. 26/8 18:00: Barnen får lära sig att välta båtar och ta upp båten på rätt köl, ta med badkläder!
  4. 2/9 18:00: Segling på bana ca 2 timmar.
  5. 9/9 17:30: Segling med väjningsövningar ca 2 timmar.
  6. 16/9 17:30: Avslutningsregatta.
  7. 5/10 10:00-14:00 Städa båtar, jolleskjulet och förbereda vinterförvaring.

Väl mötta på sjön!!!

Seglarskola i Huddinge båtklubb

Föräldrar är extra välkomna att vara med på bryggan eller i följebåten - det behövs alltid några händer extra.

Med vänlig hälsning/

Per Johansson